Veelgesteldevragen

Afmetingen
Wat zijn de afmetingen van en cinewall?

De afmetingen van een cinewall variëren afhankelijk van de grootte en het ontwerp van uw ruimte. Meestal zijn de cinewalls tussen de 150 cm en 250 cm breed. Aangezien de cinewalls op maat worden gemaakt, kan dit helemaal worden afgestemd op uw wensen.

Hoe diep is een cinewall?

De diepte van een cinewall varieert gewoonlijk van 15 cm tot 30 cm, afhankelijk van de grootte en het ontwerp. Dit is afhankelijk van hetgeen wat u erin gemonteerd wilt hebben. Het formaat van bijvoorbeeld de haard of de tv hebben hier invloed op.

Welk formaat tv moet ik hebben voor mijn cinewall?

De grootte van de TV die u voor uw cinewall moet hebben, hangt af van de grootte en het ontwerp van uw ruimte. Doorgaans zijn TV’s van 32 inch tot 75 inch geschikt voor cinewalls. Natuurlijk kan dit ook variëren, afhankelijk van de andere componenten die u besluit erin te monteren.

Nemen jullie ook de afmetingen af?

Ja. Na het aanvragen van de offerte zullen wij contact opnemen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak zullen al uw wensen besproken worden. Ook zal ons team de afmetingen opmeten!

Installatie
Hoe lang duurt het om een cinewall te laten installeren?

Het de installatietijd van een cinewall hangt af van de grootte en het ontwerp van uw ruimte, en van de componenten die u erin besluit te monteren. De meeste installaties duren echter ongeveer twee dagen.

Van welke materialen kan mijn cinewall worden gemaakt?

De meeste cinewalls worden gemaakt van hout, metaal of steen, afhankelijk van de uitstraling die u wilt creëren. U kunt desgewenst ook verschillende materialen combineren.

Kan ik mijn cinewall verplaatsen nadat hij is geïnstalleerd?

Het is niet mogelijk om uw cinewall te verplaatsen nadat het is geïnstalleerd. Deze wordt namelijk op maat gemaakt en gemonteerd aan uw muur. Hierdoor is het niet mogelijk om de cinewall te verplaatsen, wij werken namelijk niet met modellen die kant en klaar zijn.

Praktische vragen
Hoeveel kost een cinewall?

De kosten van de installatie van een cinewall variëren sterk, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van uw ruimte, en van de onderdelen die u erin wilt laten monteren. Over het algemeen zijn de kosten voor een volledige maatwerk cinewall enkele duizenden euro’s.

Wat moet ik zelf voorbereiden?

U hoeft zelf niets te doen behalve uw wensen te vertellen en de componenten die u in uw cinewall wilt hebben. Wij nemen verder alles voor u uit handen, van het ontwerp tot het maken en plaatsen bij u thuis.

Aan welke eisen moet mijn woonkamer voldoen?

Het enige wat belangrijk is, is dat er een elektrapunt aanwezig is op de plek waar u uw tv wilt plaatsen! Voor de rest kunt u gaan relaxen en gaan wij het werk voor u doen!

Wordt de tv ook door jullie opgehangen?

Wij voeren al het werk uit, van begin tot eind! Inclusief tv ophangen. Bij het ophangen van de tv wordt er rekening gehouden met de minimale afstand van 3 centimeter tot de wand van de nis. Onze experts zullen dit moeiteloos voor u uitvoeren.

Afwerking
Welke soorten materialen worden gebruikt om cinewalls te maken?

Cinewalls worden meestal gemaakt van MDF (medium-density fiberboard), hardhouten multiplex of spaanplaat. Ze kunnen ook worden omlijst met metalen staanders of aluminium railsystemen. Sommige bouwers gebruiken andere materialen zoals PVC.

Hoe kan ik mijn cinewall laten afwerken?

Er is van alles mogelijk. Doorgaans, worden cinewalls geschilderd in overeenstemming met het kleurenschema van uw woonruimte. U kunt ook kiezen voor houtfineer, laminaat, behang of baksteenplaten voor een meer rustieke uitstraling. Bovendien kunt u accenten aanbrengen zoals lijsten en verlichting om het geheel nog aantrekkelijker te maken.

Is de cinewall kant en klaar?

Nee, wij maken alles op maat! Bij ons krijgt u een unieke cinewall! Zo kunt u uw favoriete series tv programma’s kijken op de perfecte kijkhoogte. Indien gewenste kunnen wij ook open vakken maken. U bent altijd zeker van een luxe uitstraling!

Werken jullie alleen maar met elektrische kachels?

In principe gaan wij alleen maar te werk met elektrische sfeerhaarden. Dit zijn de meest veilige haarden die gebruikt kunnen worden in combinatie met een tv-wand. De elektrische haarden creëren een levensecht vuurbeeld, dit zal zorgen voor een heerlijke sfeer van echt haardvuur.

Ervaren team van experts

Vakkundige motage

Maatwerk installatie